You are currently viewing A raszta haj ápolásának kritériumai

A raszta haj ápolásának kritériumai

Minél inkább figyelünk rasta hajunk ápoltságára hétköznapokban, annál ritkábban és kevesebb szenvedéssel – így kisebb összeg befektetése mellett – őrizhetjük meg a rasta haj szép állapotát. Fontos tehát az, hogy hétköznapi szokásainkat a hajunk minőségének megóvásához alakítsuk. Itt nem csak arról van szó, hogy ne tépőzár párnán feküdjünk egész nap. Vagy esetleg vízben áztassuk a tincseinket, mivel főállású vízilabdázók vagyunk. Ha nem birunk kifejezetten olyan tevékenységeket is beépíteni a napokba, melyek minőség megőrző – ha nem is kifejezetten minőség javító – hatással vannak a dreadlockra. 

Példának nagyon könnyen felhozható a téli időszakban a sapka hordása. Vagy esetleg kapucni felvétele esős időben, ami tartani fogja a haj minőségét. Mind ezek mellett hogyha valaki akárcsak a legminimálisabb horgolási tudás mellett is hetente pár percig próbálja horgolni a tincseit, az hosszú távon jelentős mértékű javulást tud elérni a raszták minőségében. Arról pedig ne is beszéljünk hogy a folyamatosan növés alatt lévő dreadlock töveinek ápolása is fontos. Értve itt az átforgatással vagy egyéb módszerrel való összeállítása a tincsek tövének, ami jelentős mértékben hozzájárul az esztétikus kinézethez.

Legyünk objektívek.

Ezen fenti szokásokat a szó definíciójából adódóan úgy kell érteni, hogy rendszeres, ismétlődő, aktív tevékenységnek kell lenniük. Nem pedig csak esetlegesen néha követett aktivitásnak, vagy csak fejben megszületett gondolatnak szabad lennie.

Leave a Reply