You are currently viewing A raszta haj ápolásának kritériumai

A raszta haj ápolásának kritériumai

Minél inkább figyelünk rasta hajunk ápoltságára hétköznapokban, annál ritkábban és kevesebb szenvedéssel – így kisebb összeg befektetése mellett – őrizhetjük meg a rasta haj szép állapotát. Fontos tehát az, hogy hétköznapi szokásainkat a hajunk minőségének megóvásához alakítsuk. Itt nem csak arról van szó, hogy ne tépőzár párnán feküdjünk egész nap. Vagy esetleg vízben áztassuk a tincseinket, mivel főállású vízilabdázók vagyunk. Ha nem birunk kifejezetten olyan tevékenységeket is beépíteni a napokba, melyek minőség megőrző – ha nem is kifejezetten minőség javító – hatással vannak a dreadlockra. 

Példának nagyon könnyen felhozható a téli időszakban a sapka hordása. Vagy esetleg kapucni felvétele esős időben, ami tartani fogja a haj minőségét. Mind ezek mellett hogyha valaki akárcsak a legminimálisabb horgolási tudás mellett is hetente pár percig próbálja horgolni a tincseit, az hosszú távon jelentős mértékű javulást tud elérni a raszták minőségében. Arról pedig ne is beszéljünk hogy a folyamatosan növés alatt lévő dreadlock töveinek ápolása is fontos. Értve itt az átforgatással vagy egyéb módszerrel való összeállítása a tincsek tövének, ami jelentős mértékben hozzájárul az esztétikus kinézethez.

Legyünk objektívek.

Ezen fenti szokásokat a szó definíciójából adódóan úgy kell érteni, hogy rendszeres, ismétlődő, aktív tevékenységnek kell lenniük. Nem pedig csak esetlegesen néha követett aktivitásnak, vagy csak fejben megszületett gondolatnak szabad lennie.

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?