You are currently viewing Rasta fiúnak, rasta lánynak

Rasta fiúnak, rasta lánynak

Valóban van különbség fiú és lány rasta között. De most nem  személyiségekre vagy a nemiségre gondolok. Hanem a haj hordására. Divatonként változik az, hogy a fej mely részén hagyják meg a sima hajat, mely részén lesz rasta az ember. Esetleg hol nyírják alá a dreadlock tincseket. Ez évről-évre változik. Egy viszont biztos! Nagyon ritka az, hogy pontosan ugyanaz legyen a férfi és a női raszta divat. Ezzel nincs is semmi gond, itt lesz játékos, változatos az évek változása a dreadlockon belül is. 

Pár évvel ezelőtt a lányoknak a frufru mindig meg lett hagyva a rasta mellett. 2019-ben már az egész fejtetőn elég hosszú hajszálakkal meghagyták eredeti hajukat. 2020-as év divatja még ki sem alakult teljesen.

Sok eltérés nincs a férfi és női rasta között.

A fiúk mindig a teljes fejes rastát kérték évekkel ezelőtt. Az előző években pedig a rövid haj és az alányírt rasta volt a divat. Melyből csak pici copfot lehetett a fej tetejére tenni. Most pedig mintha el kezdene beindulni a rendszeres hajhosszabbítás szolgáltatás kérése. Tehát sokszorosára megnövelt tincseket szeretnének a fiúk maguknak.

A divatot nem kell és nem is lehet előre megtippelni. De az biztos, hogy folyamatos változásban van a raszta divatja és annak hordási, felkötési, színezési módja között is.

This Post Has 2 Comments

Vélemény, hozzászólás?